
Digital Signage یا سیستم مدیریت محتوا پویا
با توجه به تعریف Signage میتوان گفت Digital Signage صورتی تکامل یافته از Signage است. در واقع اگر محتوای این نمایشگرها روی صفحات الکترونیکی نمایش داد شود میتوان به سادگی محتوای آن را تغییر داد و در صورت لزوم از انیمیشن ( پویا نمایی ) در این تابلوها استفاده نمود. به بیان دیگر با گزینش صفحات نمایش دیجیتال به جای تابلو های نقاشی شده میتوان تحول بزرگی در دنیای اطلاع رسانی ایجاد نمود. امروزه فناوری Digital Signage در دنیا به عنوان ابزار بسیار نیرومند تبلیغاتی و اطلاع رسانی در اختیار بشر قرار گرفته است.
کاربردها:
– سازمانها و شرکتها جهت اطلاع رسانی داخلی و خارجی
– فروشگاهها (زنجیرهای، پوشاک، سوپر مارکت و …)
– بانکها جهت استفاده در شعب.
– نمایشگاهها و موزهها.
– رستورانها و مراکز تفریحی.
– دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی.
– پایانه های حمل و نقل (فرودگاه، مترو، اتوبوس و …).
– سالنهای انتظار (مکانهایی که به هردلیل مراجعین در انتظار هستند).
– مکان های ورزشی (استادیوم، باشگاه و …).
– مکانهای فضای باز ( بزرگراه، خیابان، گذرگاه های ویژه عابر پیاده و …).
امتیازات و امکانات:
– دارای تنها یک پنل مدیریتی تحت وب جهت طراحی و مدیریت اطلاعات و مطالب مورد نظر.
– قابلیت اتصال از طریق شبکه بی سیم جایگزین شبکه کابلی.
– دارای تقویم شمسی و میلادی در پنل مدیریت جهت زمان بندی پخش مطالب در زمانهای خاص.
– امکان دسته بندی نمایشگرها بصورت دسته ای در صورت نیاز(مثال:استان،شهرستان،منطقه،شعبه و…).
– مدیریت نمایشگرهای متصل به سیستم و امکان مانیتورینگ وضعیت کنونی عملکرد نمایشگرها.
– نمایش اطلاعات در قالب متن ،عکس،فیلم و انیمیشن به صورت خودکار.
– امکان نمایش انواع فایلهای صوتی و تصویری بدون محدودیت.
– استفاده از افکتهای زیبا برای اطلاعات موردنظر جهت پخش.
– امکان اتصال به سیستم مدیریت صف پویا.
– مدیریت پخش اطلاعات بر روی یک نمایشگر یا تعدادی نمایشگر بصورت کاملا مجزا.
– ارسال محتوای قابل نمایش برای نمایشگرها با حداقل پهنای باند شبکه.
– امکان اتصال به اینترنت و پخش مستقیم اطلاعات از بستر اینترنت.(مثال:قیمت ارز،طلا،خودرو،اطلاعات بورس و…)
– نمایش اخبار، عکس، فیلم، موسیقی، صفحات اینترنتی و از این دست به صورت مجزا یا ترکیبی.
– به روز رسانی محتویات یک یا چند نمایشگر به صورت کاملاً خودکار و سریع.
– کاهش قابل توجه هزینه تبلیغات سنتی.
-
صفحه نمایش
صفحات نمایش نخستین بخش از Digital Signage است که به چشم میآید. هر پخش کننده تصویری که دارای حداقل استانداردهای مورد نیاز باشد میتواند به عنوان یک Display در سیستم Digital Signage مورد استفاده قرار گیرد.
-
Media Player
پخش کنندهها یا Media Player کامپیوترهای کوچکی هستند که امکان نصب نرمافزارهای تخصصیDigital Signage را فراهم میآورند. در واقع شاید بتوان از یک رایانه معمولی یا حتی یک Notebook برای راهاندازی نرمافزارهای Digital Signage بهره گرفت اما باید دانست که رایانه های معمولی دارای حجم، وزن و سر و صدای زیادی هستند. در زمینه نگهداری نیز، استفاده از آنها در طولانی مدت باعث صدمه دیدن قطعات آن میشود. به همین دلیل در سیستم Digital Signage باید از رایانه های ویژهای استفاده کرد که علاوه بر داشتن توان پردازشی و گرافیکی کاملاً مناسب، دارای طراحی صنعتی خاصی باشند که با حجم و وزن بسیار کم، قابلیت کار در محیطهای مختلف را دارا باشند.
-
نرم افزار
هر نرم افزار شامل یک بخش Server و یک بخش Client است . سرور بخش اصلی نرمافزار و همچنین بخش اصلی Digital Signage است. در واقع تمام محتوای مورد نظر کاربر، بر روی Server، بارگذاری میگردد. سپس کاربر با طراحی Layout شیوه چیدمان محتوای مورد نظر خود را بر روی صفحه نمایش تعیین میکند. همچنین کاربر میتواند با انجام تغییرات به طور دستی یا خودکار محتوای دلخواه خود را بروزرسانی کند . از سویی نرم افزارهای Digital Signage با ابزار جانبی بسیار زیاد خود امکان بهرهبرداری هرچه بهتر از این پروژه را دراختیار می گذارد . به طور مثال یک نرمافزار قدرتمند Digital Signage امکان دسترسی کامل از طریق محیط Web را فراهم می سازد. بدین ترتیب میتوان از راه دور محتوای مورد نظر را بر روی Server مدیریت نمود.
لایه Client معمولاً یک نرم افزار کوچک و انعطاف پذیر برای دریافت Content و Layout از Server مرکزی است . این نرمافزار امکانات امنیتی را نیز برای حفظ محتویات قابل نمایش در اختیار قرار میدهد.
-
سرور
سرورهای سیستم Signage سرورهای خاصی نیستند. و هر چند توان پردازشی مورد نیاز Digital Signage در سطح قابل توجهی باید باشد، اما میتوان از سرورهای معمولی هم برای این منظور استفاده کرد . از این گذشته در شرایط عادی ، حتی میتوان از یک کامپیوتر PC با مشخصات مورد تأیید، به عنوان سرور Digital Signage بهره گرفت . لازم به ذکر است ، با توجه به امکانات دسترسی در مورد نرمافزار Digital Signage میتوان محتویات مورد نظر را از راه دور بر روی آن قرار داد.
-
شبکه
شبکه مورد نیاز Digital Signage میتواند انواع مختلفی داشته باشد. اصولاً Digital Signage در هر شبکهای کار میکند. از آنجایی که دستگاههای Media Player محتویات Digital Signage را دانلود نموده و سپس نمایش میدهند، به پهنای باند زیادی نیاز ندارند. حتی میتوان با کمترین پهنای باند ارتباط با سرور را برقرار ساخت . تجهیزات Media Player قادر هستند بدون اتصال به سرور ، آخرین محتوا را به صورت دوره ای نمایش دهند. بنابراین اگر شبکه موجود به هر دلیل دچار اختلال شود، نمایش مختل نشده و پس از برقراری مجدد شبکه، محتوا به روزرسانی شده و نمایش داده میشود. نکته حائز اهمیت این است که برخی Media Player ها مجهز به شبکه بی سیم هستند. در این صورت میتوان آنها را به Access Point متصل نمود تا هزینهها و دردسرهای کابلکشی به حداقل برسد.
-
کاربر
کاربران سیستم Digital Signage بیشتر در لایه Administrator (مدیر)تعریف می شوند . به عبارت دیگر تکنولوژی Digital Signage دارای یک لایه کاربر در نقش مدیر سیستم میباشد. مدیر سیستم میتواند محتوای مورد نظر را بر روی سرور قرار دهد و نمایشگران را مدیریت نماید. او همچنین میتواند لایه های متفاوتی را به صفحات نمایش مختلف اختصاص دهد. نرمافزارهای Digital Signage ، به دلیل اهمیت نقش اطلاع رسانی درست، مسایل امنیتی را به خوبی زیر پوشش خود قرار میدهند. به این صورت تمام اطلاعاتی که روی نمایشگرها قرار میگیرد در اختیار مدیرسیستم خواهد بود .